Hogyan kell ápolni a férfi arcszőrzetet? Rövid útmutató

Sziasztok!

Az utóbbi időben a férfi fodrászatok, vagy más néven barber shopok meglehetősen népszerűvé váltak. Ha egy férfinak van állandó arcszőrzete, és szeretne róla jobban gondoskodni, érdemes ellátogatni egy ilyen szalonba. Ha azonban inkább egyedül gondoskodna arcszőrzetéről, akkor az alábbi tippek hasznosak lehetnek. Jó olvasást!

Milyen gyakran kell mosni a szakállat és mit érdemes rá használni?

Egyesek szerint a legjobb a szakáll minden napos mosása. Két okból is. Egyrészt a szakáll érintkezik az étellel, amelynek egy része a szálak közé kerülhet. Másrészt szakállmosáskor az alatta lévő bőrt is megmossuk. Így korlátozhatjuk a dermatológiai betegségek kockázatát, amelyek a szálak elgyengüléséhez és károsodásához vezethetnek. Mit használjunk a szakáll mosásához? A legjobb, ha kifejezetten férfi arcszőrzetre szánt kozmetikumokat választunk. Tökéletes választás a könnyű formulájú gyógynövényes sampon is.

A szakáll fésülése

Nemcsak a fejen lévő hajhoz szükséges fésű vagy kefe. Ehhez a feladathoz a legjobb kiegészítő egy egzotikus fából készült fésű vagy egy vaddisznó sörtés kefe. Miért jók ezek? Javítják a vérkeringést, és hatással vannak a hajhagymák táplálására és erősítésére is. Ráadásul a fésülés révén a szakáll erősödik, plusz a fésülés segít eltávolítani az elhalt hámsejteket is.

Hidratálás és olajos kezelés

Ez még egy fontos eleme a szakáll ápolásának. Ne feledjük, hogy a hidratáló kozmetikumoknak és olajoknak típusukban egyezniük kell a szakáll igényeivel és a bőr típusával is. Ez nem könnyű feladat. Jelenleg a piacon rengeteg féle olaj alapú kozmetikum, viasz és hidratáló termék található.

A szakáll ápolására szánt wax

A szakáll ápolása együtt jár annak formázásával is. A legkönnyebb wax-szal elvégezni a formázást. Vigyázzunk, ne hagyjunk fehér darabkákat vagy csomókat a szőrben, és ne csomózzuk össze a szálakat. Vigyünk fel először csak kis mennyiségben viaszt, és csak ezután folytassuk a formázást. Ha viaszt felmelegítjük az ujjaink között, könnyebb lesz vele dolgozni.

Hogyan kell vágni a szakállat

Szükség lesz egy éles ollóra, trimmerre vagy elektromos borotvára, különféle hosszúságú fejekkel. A szakáll alakját illesszük az arc alakjához, szem előtt tartva, hogy az állkapocs és a fej formáját, valamint akár a frizurát is.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares