Hogyan növekedjenek hosszabb, sűrűbb szempillák – DIY módszerek

Amikor a szempillákról van szó, minden nő álmodik a hosszú, dús és igazán kiemelkedő pillákról. Szerencsére, az elegendő türelemmel és odaadással rendelkező hölgyeknek számos otthoni módszer áll rendelkezésükre, hogy természetesen növeljék szempilláik hosszát és sűrűségét.

1. Ricinusolaj

A ricinusolaj régóta ismert csodaszer a haj- és szempillanövekedés elősegítésében. Gazdag poliszaturált zsírsavakban, amelyek táplálják a hajhagymákat és elősegítik az egészséges növekedést.

Hogyan használjuk a ricinusolajat a szempilláink növekedésének elősegítésére?
Keverünk össze egy rész ricinusolajat és egy rész A-vitamint vagy E-vitamin olajat, majd alkalmazzuk az elegyet a pilláinkra este lefekvés előtt. Egy szempilla-spirált is használhatunk a felvitelhez, de ügyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk meg a spirált minden használat előtt.

2. Olívaolaj

A szinte minden háztartásban megtalálható olívaolaj kiválóan alkalmas a hajhagymák táplálására és az egészséges hajnövekedés serkentésére.

Hogyan használjuk az olívaolajat a dúsabb szempillákért?
Egy vattacsomó segítségével vigyük fel az olajat szempilláinkra lefekvés előtt, majd hagyjuk éjszakára. Másnap reggel szappanos meleg vízzel alaposan mossuk le a maradék olajat. A látványos hatás érdekében ezt az eljárást több hétig vagy hónapig adjuk szünet nélkül.

3. Aloé vera

Az aloé vera, ez az igazi csodanövény gazdag vitaminokban és aminosavakban, melyek elősegítik a haj és a szempillák egészséges növekedését.

Hogyan használjuk az aloé verát hosszú és dús szempillákért?
Vegyük ki az aloé vera géljét a növény leveléből és alkalmazzuk közvetlenül a szempillánkra, majd hagyjuk éjszakára. Használhatunk hozzá vattacsomót vagy szempilla-spirált is. Az eredmények észrevehetőek lesznek pár hét használat után.

4. E-vitamin olaj

Az E-vitamin olaj erős antioxidáns, amely segít megvédeni és javítani a károsodott szempillákat, valamint elősegíti a szempillák egészséges növekedését.

Hogyan alkalmazzuk az E-vitamin olajat a hosszabb, sűrűbb szempillák növeléséért?

Törjünk fel egy E-vitamin kapszulát, és alkalmazzuk az olajat a szempilláinkra, a hajtőktől az élekig, lehetőleg lefekvés előtt. Az olajat hagyjuk hatni éjszaka. Az eljárást ismételjük naponta több hétig, vagy amíg a kívánt eredményt el nem értük.

5. Jó étrend

Nem szabad alábecsülnünk a jó étrend jelentőségét sem a hajunk, sem a szempilláink egészségében. Gazdagítsuk étrendünket fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy szempilláink is hálásak legyenek.

Egy jó étrend az egészséges szempillákért tartalmazza a következőket: borsó, lencse, tojás, hal, csirke, joghurt, narancs, avokádó, spenót, brokkoli, sütőtök, görögdinnye, szelídgesztenye, mandula és egész szemű gabonák.

Következtetés

A hosszú és dús szempillák eléréséhez nem mindig szükséges drága kezelésekbe vagy műszempillákba fektetnünk. A természetes szépségápolás és az egészséges életmód előnyei között szerepel, hogy saját szempilláink hosszabbak és dúsabbak lehetnek, csak egy kis türelemre és kitartásra van szükségünk.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares