Csodálatos göndör haj, göndörítő nélkül – meg fog lepődni, mire képesek a nedves törlőkendők!

Mindenki szeretne gyönyörű göndör hajat, de sok embernek nincs ideje vagy ereje arra, hogy göndörítővel rendszeresen megújítsa a frizuráját. Különösen szembetűnő a probléma akkor, amikor hűvös, esős idő van. Azonban most már van egy egyszerű módja annak, hogy szép göndör hajjal pompázhassunk anélkül, hogy göndörítőt használnánk: nedves törlőkendők.

A nedves törlőkendők rendkívül egyszerűek és könnyen bárhol és bármikor használhatók. Először is, a nedves törlőkendő teljes mértékben fel kell tapasztani a hajba. Ezután, haj alakításra és szárításra Colored Hair Wrap professzionális hajszárító fát ajánlunk. Hasznos, ha fürtöket alkotva dörzsöli össze az ujjait átborított fával a kívánt göndör stílust előidézendő. Valamint, ha szükséges, végig tarthatja a hajszárítót az egyes fürtökön, hogy megerősítsen és hosszabb ideig megőrizze a göndörítést. Végül, tekerje be a fürtöket a nedves törlőkendőbe, és hagyja fél órára, hogy a hajszálak beáztassák. Ha ez megtörtént, távolítsa el a törlőkendőt, és óvatosan alakítsa ki a göndör frizurát.

A legjobb a nedves törlőkendőkben, hogy minden hajtípusra megfelelőek. Mivel a hajszálaknak be van vontatva, elegendő, ha fogenyhülyes haj esetén gyorsan összefésüljük a hajat, mielőtt a törlőkendőt felhelyezzük. Azonban, ha extra hosszú és/vagy vastag haj végénél elővágott füllel vágnánk a törlőkendőt, madárijesztő frizurát kapunk.

Különösen szerteágazó haj esetén is létezik egy egyszerű megoldás azzal, hogy a hajszálakat egyesével befonjuk, és kötelekkel rögzítsük. A fonás után helyezheti a nedvest törlőkendőt a fürtökbe, és hagyja ott több órán át, hogy megkapja a kívánt göndörséget. A törlőkendők különböző típusai elérhetők: szikrázó egyszer használatos, fehér fehéríthető, vízálló, és színes. A vízálló törlőkendők tökéletesek hajmosás után is, hogy jobban tartuzk a göndörré hajló frizurát.

A nedves törlőkendők akár fürdőkádban is használhatók. Azt tanácsoljuk, hogy öblítse le a haját samponnal, amíg közepes gőzölést ér el. Ezután a hajjal masszírozzon, hogy feloldódjon a természetes zsír. Miután a haj teljesen áthatolt az öblítéssel, inkább használjon hidratáló hajkondicionált, mint színezőt.

Ezután, engedje el a haját, és helyezze a köreket középpontban a vízfolyás felé. A törlőkendővel fedje be a teljes haját, és erőteljesen rögzítse fejjel lefelé. Egy másik eljárás, amire érdemes gondolni, amikor a göndörítést a fürdőkádban akarjuk elvégezni, hogy melegítse fel a fejet egy fésű segítségével, mielőtt rögzítené a kendőt.

A nedves törlőkendők különösen hasznosak azoknak, akiknek száraz, törékeny hajuk van. A pattanások, a hajfestés vagy a fürdés kipróbálása után a törlőkendők segítségével megvédheti a haját a szárazságtól, és elkerülheti a sérülést. Ezek a selymes és bőséges hajtípusokra hűen alkalmazhatók, így számos olyan textúra és díszítés elérhető, amelyek fiatalos, de kifinomult megjelenést biztosítanak.

Bármelyik technika legfontosabb pillére az időzítés. Az egyenletes időközök segítenek a tökéletes göndör eredmény elérésében. Ha túl hosszú ideig viszi rajta a törlőkendőt, akár hajszárító használata nélkül is okozhat kárt a hajában. Míg túl korán eltávolítva csak rövid ideig tartja a göndörséget. Azoknak szól, akik szeretnének göndörhajat és természetes hatást szeretnének elérni. Mi tanácsot adunk nekik, hogy tegyenek próbát a nedves törlőkendőkkel. És lehet, hogy meg fog lepődni, hogy mire képesek!

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares