Aknéra hajlamos bőrápolás

Az akné kezelése és megelőzésének legalapvetőbb szabálya a megfelelő bőrápolás. Sokan gondolják úgy, hogy minél többet mossák az arcukat, annál kevésbé alakul ki akné, de sajnos ez nem igaz. A túlzott tisztítás és a bőr kiszárítása csak verscháborúhoz vezet, amint a bőrünk még több olajat termel, hogy ellensúlyozza a kiszáradást.

A jól működő bőrápolási rutin az alapja az egészséges bőrnek

Akkor is szükség van bőrápolásra, ha nem küzdünk semmilyen speciális bőrproblémával. Az egészséges és ragyogó bőr nem csak a jó genetikán, az egészséges étrenden és az elegendő alváson múlik, hanem a megfelelő bőrápolási rutinon is. Azok a termékek, amelyeket napi szinten használunk, nagyban befolyásolják bőrünk állapotát.

Az aknéra hajlamos bőr ápolásának alapvető lépései

  1. Tisztítás
  2. Tonizálás
  3. Hidratálás
  4. Speciális célú kezelések (ha szükség van rá)
  5. Napvédelem

1. Tisztítás

A helyes arcápolási rutin minden esetben a tisztítással kezdődik. Érdemes kerülni a szappan használatát, mert a szappan túlságosan kiszárítja a bőrt, amihez a bőr reakcióként fokozott faggyútermeléssel próbál meg küzdeni.

2. Tonizálás

A tonizálás feladata, hogy „bezárja” a pórusokat és normalizálja a bőr pH-értékét.

3. Hidratálás

A hidratáló krém használata nélkülözhetetlen, azonban mindenképpen kerüljük az olajos textúrájú krémeket, melyek elzárhatják a pórusokat.

4. Speciális kezelések

Azt is fontos megjegyezni, hogy ha súlyosabb bőrproblémával, például aknéval küzdünk, akkor ezeket a termékeket a speciális célú kezelések után, azokat pedig az egyszerű bőrproblémák esetében használt termékek után szükséges alkalmazni.

5. Napvédelem

A napvédelem szintén létfontosságú lépés az aknéra hajlamos bőr ápolásában. Az UV-sugarak károsíthatják a bőrt és súlyosbíthatják az akné tüneteit.

Az aknéra hajlamos bőr ápolásának tippek

  • Kerüljük az alkoholt tartalmazó és olajos termékeket
  • Csökkentsük a cukorfogyasztást
  • Kerüljük a túlzott napozást
  • Használjunk természetes bőrápoló termékeket
  • Válasszunk olyan sminktermékeket, melyek nem zárják el a pórusokat

Összefoglalva, a megfelelő bőrápolási rutin nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a bőr egészséges, selymes és ragyogó legyen. Az aknéra hajlamos bőr extra odafigyelést igényel, és avecare betartjuk a fenti tanácsokat és rendszeresen alkalmazjuk ezeket a lépéseket, bőrünk hálás lesz érte!

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares