Hogyan hoztam rendbe a körmeimet a hibrid manikűr után?

Sziasztok!

Be kell vallanom nektek, a hibrid manikűr utáni körmeim helyrehozása nem volt egyszerű, de megcsináltam! Tudjátok milyen nehéz, amikor távol kell tartanod magad a lakkoktól és csak körömápolót és krémet tudsz használni… A szép, erős körmökhöz való visszatérés rengeteg áldozattal járt. Végre látom, hogy megérte. Hogyan hoztam rendbe a körmeimet?

Először is, mi az a hibrid manikűr?

Valószínűleg ez most a legmenőbb manikűr. Nagyon sokáig tart, elég olcsó és mindenekelőtt könnyen elkészítheted magad otthon. Azt mondják azonban, hogy ha rendszeresen alkalmazod ezt a manikűrt, akkor a körmök egészségtelenek lesznek, törékennyé, foltossá és töredezetté válnak. Emellett gondot okoz a hibrid lakk felvitele is, mert az nem tapad a sérült körömlemezre. Mi a megoldás? Vitaminokban gazdag és hidratáló termékekkel kell helyrehozni a körmöket.

A hibrid manikűr károsítja és rontja a körmök állapotát?

Igen, ha rendszeresen csinálod. A körömlemez gyengül, mivel szüntelenül le van fedve a hibrid lakkal, azaz egy kémiai termékkel. Ha a körmeid természetüknél fogva törékenyek és érzékenyek, a vitaminos alapozó alkalmazása nem sokat segít. A körömlemez végül papírvékony lesz és akár fájdalmas is lehet a manikűrözés során. Ha újra egészségessé szeretnéd varázsolni a körmeidet, mint amilyenek a hibrid manikűrözés előtt voltak, 2-3 hónapos szünetre van szükséged. Ez idő alatt körömkondicionálókat, javító krémeket, DIY körömápolókat vagy más erősítő kezeléseket kell használnod.

Hogyan hozzuk helyre a körmöket hibrid manikűr után?

Először is óvatosan és alaposan távolítsd el a hibrid lakkot. Ahhoz, hogy a körmök pihenni tudjanak, érdemes rövidre vágni őket és meleg olívaolajba áztatni a körmöket. Ismételd meg a köröm áztatását minden nap, mert a hibrid manikűr rendkívül száraz körmöket hagy maga után. Egy pro vit D kondicionáló is jó ötlet lehet. A táplálkozással kapcsolatban gondolj olyan kiegészítőkre és termékekre, amelyek javítják a körmök, valamint a bőr és a haj állapotát, pl. hal, lenmagolaj, tojás, hüvelyesek és zabpehely.

MEGJEGYZÉS!

Az első hibrid manikűr elkészítésekor jó, ha fehérje (vitamin) alapot használunk. Ennek fő feladata a körömlemez erősítése és táplálása. A termékben E és B5 vitamint találsz, amelyek óriási mértékben javítják a körmök állapotát.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares