A fejbőr hámlasztó kezelése: az én tippem

Ha azt mondom, „peeling” (bőrradírozás), te egyből arra gondolsz, hogy ez csakis a testre vagy az arcra vonatkozhat. Ugye, így van? Nos, ennek a csodálatos szépségápolási kezelésnek olyan testrészünket is kitehetjük, mint például a fejbőr. Milyen termékeket érdemes választanunk? Milyen típusú bőrradírt válasszunk? Olvasd el a mai bejegyzésemet, és tudd meg, hogyan lehet hatékonyan és megfelelően elvégezni a fejbőr radírozó, hámlasztó kezelését.

Mi is a fejbőr radírozás, vagy más néven peeling?

Alapvetően a fejbőr peeling nem sokban különbözik az arc vagy a test radírozásától. Ugyanazokat a termékeket kell használni, ugyanazokat az előnyöket kínálja és hasonló hatásokat is eredményez. A kezelés célja az elhalt hámsejtek eltávolítása, a faggyúmirigyek hatékonyságának javítása és a túlzott faggyútermelés megszüntetése. Ennek az eljárásnak köszönhetően a haj egészségesebbé válik, gyorsabb lesz a fejbőr vérkeringése és a hajhagymák is megerősödnek általa.

Kinek jó a fejbőr peeling?

Általában a fejbőr hámlasztása ajánlott mindenkinek, aki gyakran használ nehéz hajápoló és hajformázó termékeket. Ezenkívül a fejbőr peeling ajánlott azok számára is, akik szeretnék fokozni a természetes hajápoló termékek hatásait. Ez a fejbőrtisztító kezelés tökéletesen alkalmas azok számára is, akik zsíros fejbőrrel küzdenek és szeretnék megoldani ezt a problémát. Egyszerűen mondva: ez a kezelés kitisztítja a pórusokat, eltávolítja a felesleges faggyút, oxigénnel látja el a fejbőrt és megerősíti a hajat.

A fejbőr hámlasztásának, radírozásának típusai

Véleményem szerint két alapvető fejbőr hámlasztó termék alkalmazható az arcra/a testre és a fejünk eme finom bőrére:

  1. Mechanikus bőrradír– az elhalt hámsejteket, faggyút, korpát és egyéb szennyeződéseket eltávolítja bedörzsölés következtében.
  2. Enzimatikus hámlasztás – ez a termék lebontja a sejtkötéseket és eltávolítja az elhalt hámsejteket a faggyúval és a szennyeződésekkel együtt.

Házi bőrradírok

A legnépszerűbb házi bőrradírok fejbőrre

  • kávés bőrradír – keverjünk össze néhány kanál őrölt kávét kedvenc samponunkkal. A kávé élénkítő hatású, ami fokozott véráramlást jelent. Ez pedig a tüszők és a bőr táplálékkal és oxigénnel történő jobb ellátását eredményezi. A kávés fejbőr radírt azonban nem szabad a hajra is felvinni, mert megváltoztathatja a szálak színét. Ne feledjük, hogy a kávézacc kiöblítése időbe telhet, és fárasztó lehet.
  • sós bőrradír – keverjünk össze néhány kanál durva szemcséjű sót kedvenc samponunkkal. Ez a kezelés antibakteriális hatású, amely nagyon jót tesz, ha a fejbőrünk alapvetően zsíros. Természetesen nem szabad használni ezt a típusú hámlasztást, ha a bőr bármilyen módon irritált vagy sérült.
  • cukros bőrradír – keverjük össze kedvenc samponunkat néhány kanál fehér vagy barna cukorral. Ez a házi fejbőr peeling kiváló választás az érzékeny fejbőrű embereknek is. A fejbőr cukorral való hámlasztásának óriási előnye, hogy a cukor meleg hatására gyorsan megolvad, így könnyebb kimosni.
Címkék: , , , , , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares