Káros-e ez az Összetevő? Ha a Bőröd Érzékeny, Tudod a Választ

Sziasztok!

Hatékonyan eltávolítja a faggyút és a sminket. Számos sampon és habzó termék fő összetevője. Biztosan azt hiszed, hogy valami csodásan hatékony és természetes termékről beszélek. Sajnálom… Ez a hírhedt SLS. Tényleg olyan káros? Az érzékeny bőrű lányok sokszor rossz hatásokat tapasztalnak.

Mi az SLS?

A rövidítés minden lány számára ismerős. A Nátrium-Laureth-Szulfát olyan mosószer, amely minden felületről eltávolítja a zsírt. Megszabadítja a fejbőrt a felesleges faggyútól és eltávolítja az olajfoltokat a tűzhelyen. Igen, ez igaz. Az SLS mindent zsírtalanít, és számos mosószerben megtalálható. A kozmetikumok mellett konyhai és fürdőszobai tisztítószerekben is jelen van. Ha naponta és nagy mennyiségben használod az SLS-t, a bőr irritálódik, és a haj elvékonyodik. Az SLS befolyásolhatja szívet, májat és vesét.

Van -e az SLS-nek biztonságos formája?

Az SLS mindig káros a bőrünkre? Kiderült, hogy nem. A toxicitás a nátrium-Laureth-szulfát koncentrációjától függ. A biztonság érdekében ez nem haladhatja meg az 1% -ot. Kár, hogy néhány szépségápolási termék esetében eléri a 30% -ot. Ez egy gyilkos dózis a bélflóra számára. Érdekes, hogy a víz hőmérséklete is fontos az SLS termékek használatakor. Minél magasabb a hőmérséklet, annál nagyobb az irritáció kockázata. Ezért javasolja számos blogger, hogy a testet és a hajat hideg vízzel öblítsük ki.

Ki használhatja és ki nem az SLS-t?

Azok az emberek, akiknek érzékeny a bőre és allergiájuk van, nem használhatják az SLS kozmetikát. Ok? Az irritációk azonnal megjelennek a bőrükön; a lipid gát megsérül. Azonban nem mindenki allergiás az SLS-re. Az anyag nem károsítja a normál bőrt. Sajnos, az olajos és kombinált bőr esetében pattanásokat okoz.

Tűnj el SLS!

Ha az SLS nem marad hosszú ideig a bőrön, nyugodtan használd. Egyet viszont jegyezz meg. Minden SLS-es kozmetikumot alaposan ki kell mosni a bőr felületéről. Nem használj meleg vizet! Minél gyorsabban kimosod, annál jobb. Zuhanyozz sokáig és a tested meghálálja.

Címkék: , , , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares