Az ecsetek tisztításának bizonyított módszerei. Mi a teendő?

Minden nap használok smink ecseteket és csak egy készletem van, ezért minden nap meg kell őket mosnom. Egyre több eszközt nem használok és helyette az ujjaimmal beütögetem az alapozót és a szemhéjfestéket, mert további időt spórolok a tisztításon. Komolyan, szinte munkába indulás előtt kelek, ezért erre nincs időm.

Hogyan mossuk meg az ecseteket gyorsan és hatékonyan?

Mi a legjobb az ecsetek tisztításakor?

Az ecsetekkel elkészített smink sokkal szebben néz ki és hosszantartó, mint az, amit a kezünkkel gyorsan összekapunk. Úgy döntöttem, hogy egy olyan aranyeszközt találok, ami megoldja a helyeztem és nem kell fél napot mosással töltenem. Végülis nem hagyhatom őket koszosan, mert nem szeretnék baktérium fészket alakítani. Mit tettem?

Mindenféle módszert teszteltem és a lent leírtak mindegyikét ajánlom. Mindegyik felgyorsítja a tisztítást és jobb tisztaságot nyújt, mint amikor csak a tenyeremben megmosom.

1. Opció – a gazdagoknak

Vannak speciális eszközök, amelyek a koszos ecsetek problémáját leggyorsabban és legkényelmesebben megoldják. Sajnos, ez a módszer egyben a legdrágább. A szárítóval ellátott kis mosó kombinációja rendkívül gyors (néhány másodperc), és kényelmes megoldás, azonban a költsége óriási. Ha megengedheted magadnak, akkor ajánlom. Csak be kell tenni az ecseteket az eszközbe, bekapcsolni és már tiszta is.

2. Opció – a kisujjú embereknek

A Nagyon népszerű kütyü neve BrushEgg, Szilikon anyagból készült és különleges anyaga van, ami megkönnyíti a kosz eltávolítását az ecset sörtéjéből. A kütyüt 2-3 ujjra kell feltenni és nagyon kicsi. Ezért, ha nagyobb ujjaid, kezed és vastagabb ecseted van akkor ez a megoldás fárasztó lehet. A kis kezekkel és kisebb ecsettel rendelkező emberek számára rendkívül kényelmes.

3. Opció – kalandvágyóknak

A BrushEgg könnyedén helyettesíthető néhány olyan dologgal, amelyek a házban hevernek. A sminkecseteket pl. masszázs alkalmával használt szilikonos kesztyűvel is lehet tisztítani, mert különleges textúrája van és nagy. Ha vannak gyerekeid, akkor akár a Lego pad-et is használhatod (nem viccelek) és megmoshatod az ecseteket.

Próbálj ki valamilyen módszert és értesíts!

Címkék: , , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares