Hogyan kell helyesen szárítani a hajat? Az én bevált módszereim

A biztonságos hajszárítás a megfelelő hajápolás alapeleme. A forró légáram, a korszerű funkciók hiánya és a hajszárító szakszerűtlen használata jelentősen károsíthatja a hajat. Ezért ma adok néhány ötletet és tippet arra, hogyan szárítsd meg a hajad de mégis szép és egészséges hajszálaid legyenek. Olvass tovább!

Hajszárító és sérült haj

Tudtad, hogy a meglehetősen gyenge minőségű hajszárító károsítja a hajadat és negatívan befolyásolja a fejbőrt? A hajformázó eszköz rossz minősége, a forró légáram, amelynek hőmérsékletét nem lehet csökkenteni és az alacsony teljesítmény felelős a haj egyenetlen szárításáért. Ez pedig hajszálak sérüléséhez, vagy akár a haj megégéségez is vezet (de ez egy szélsőséges eset). A hajszárító azonban nem károsíthatja a hajat, igaz? Ezért mielőtt beszereznél egyet, ellenőrizd, hogy rendelkezik-e a következő funkciókkal: ionizáció, hőmérséklet beállítások, magas és alacsony légáramlás beállítása, hűvös légáram, nagy teljesítmény.

Hogyan kell helyesen használni a hajszárítót?

A hajszárításnál a technika is számít. A helyes hajszárítási folyamat a következőkön múlik:

  • ne tartsd a légáramot egy tincsre irányítva, folyamatosan cseréld a légáramnak kitett szálakat, hogy megelőzd  a káros hatásokat.
  • ne használd a forró légáramot; bár több időt vesz igénybe, de határozottan kevésbé károsítja a hajat, ha hűvösebb légáramlattal kezeled azt.
  • a hajszárítót úgy helyezd el, hogy a keletkező légáram először a hajtöveket érje, majd a hajvégek felé haladjon.

Hogyan védjük a hajat a magas hőmérséklet ellen?

Hővédelem? Nem olyan nehéz megóvni a hajat a forró légáram káros hatásaitól. A legegyszerűbb módja, hogy megóvjuk a hajat a nedvességvesztés ellen és megelőzzük a károsodásokat, ha a következő termékek használjuk: spray-ek, habok, selyem és természetes szépségápolási olajok. Ne használj alkoholtartalmú hajápoló termékeket, mivel kiszárítják a hajszálakat.

Miért kell hajszárítót használni?

Gyorsan megszárítja a hajat. Ez elsősorban a hosszú hajra vonatkozik. A hajszárítás előnyösnek bizonyul a statikus feltöltődésel küszködő haj esetében is.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares