Tippek a körmök manikűrözött állapotának megőrzéséhez

Manicured Nails

A menő, művészi köröm trendeknek köszönhetően sokan szeretünk rendszeres manikűrbe járni. De vajon mi a teendőn, ha a köröm kifestés után pár nap múlva észrevesszünk néhány apró karcolást, vagy látványosan lepattogzott festékdarabkákat? Az alábbiakban olyan tippeket adunk, hogy hogyan tarthatod a körmödet kifogástalan állapotban a következő kozmetikai kezelésig.

1. Mindig használj alaplakkot

Az alaplakk feladata, hogy megvédje a körmöt a körömlakk festékpigmentjeinek káros hatásaitól, illetve hogy sima felületet biztosítson a körömlakknak. A körömlakk sokkal tartósabb, ha előtte alaplakkot viszel fel, így az a következő manikűröd előtt is sokáig megmarad.

2. Válassz minőségi termékeket

Mikor körömlakkot választasz, a minőségre és a tartósságra koncentrálj, nem pedig az árra. A minőségi körömlakkok tovább tartanak, és kevésbé pattognak le, így kevesebb ideig tart a manikűr megújítása.

3. Használj fedőlakkot

A fedőlakk abban segít, hogy hosszabb ideig élvezhessük a manikűrt. A zselé fedőlakkok nagyon jó választásnak bizonyulhattak, mert megvédi a színes lakkot, és sokkal tovább tart a manikűr.

4. Óvd a körmödet a víztől

A túl sok víz hatására a körömlakk lepattoghat, és a köröm meglazulhat. Próbálj meg gumikesztyűben mosogatni, és kerüld a túl meleg vízzel való érintkezést.

5. Rendszeres körömápolás

A körömápolás nem csak a szépségápolást segíti elő, de a körmök egészségét is. Egy jól megválasztott köröm erősítő és tápláló készítmény nagyban megelőzi a körömproblémák kialakulását.

6. Kerüljük a kemény fizikai munkát

Próbáld megkerülni a kemény fizikai munkát, vagy bármit, ami túl nagy stresszt jelenthet a körmök számára. Hosszan tartó, kemény fizikai munka következtében a köröm könnyen megsérülhet, és a körömlakk is lepattoghat.

Megfelelő ápolás és odafigyelés mellett a körmök sokkal tovább tarthatnak szépen és egészségesen. Izgalmas és kreatív manikűröket kreálhatsz, amelyek sokáig szépek maradnak. A legfontosabb, hogy óvd és ápold a körmöket, hogy minél tovább élvezhessük a manikűr által adott önbizalmat és eleganciát.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares