Leteszteltem és kiválasztottam a legjobb bőrpírra és szakadt hajszálerekre való arcszérumokat

A mai bejegyzésemet a bőrpírra hajlamos, érzékeny bőr ápolásának és a szakadt hajszálerek kezelésének szeretném szentelni. Tudatos bőrápolási döntéseket kell hoznod, ahhoz, hogy az ilyesfajta bőrproblémákat kezeld és a megjelenésén javíts. Ez elsőre talán komplikáltnak tűnhet, de mindössze néhány szabályt kell betartanod. Valamint a legjobb arcszérumokat is meg fogom említeni, amelyeket teszteltem és imádtam. <3

Melyek a rosaceás bőr tulajdonságai? 

Könnyen felismerhető, mert nagyban különbözik bármelyik másik arcbőrtől. A bőr szinte mindig vöröses árnyalatú és kipirult, ráadásul jelen vannak az úgynevezett pókháló erek is, amelyek a bőr felszínén eltünedező szakadt hajszálereket jelentik. Ennél a típusnál a bőr nagyon vékony és a dolgok csak még rosszabbra fordulnak az időjárás, fizikai aktivitás, fűszeres ételek és a dohányzás nyomán. Egészen addig nem értem el átütő sikert a rosaceás bőröm kezelésében, míg be nem illesztettem egy arcszérumot a mindennapi bőrápolási rutinomba.

Hogyan gondoskodjunk a rosaceára hajlamos bőrről? 

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány alapszabályt, amihez én minden nap tartom magam. A jó szérum mit sem ér, ha rossz szokásokkal párosul. Itt vannak az alapelvek: 

  • kizárólag gyengéd bőrápolási termékeket válassz
  • kerüld az alábbi kozmetikai összetevőket: SLS, etil-alkohol, aceton, parabének és  illatanyagok
  • válassz növényi kivonatokban gazdag termékeket, például vadgesztenye, ginkgo, alga és C- és E-vitamin.
  • használj minden nap SPF 50-es hidratáló krémet
  • a sminked eltávolítása közben, ne dörzsöld túl erőszakosan a bőrödet 
  • csak olyan termékeket válassz, amelyek illenek a bőrpírhoz és a kitágult hajszálerekkel tűzdelt bőrödhöz. 

Rengeteg terméket kipróbáltam már és ezek közül kiválasztottam az érzékeny és pókháló erekkel tarkított bőrhöz leginkább illő arcszérumokat. Ezek név szerint a következők: 

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

NANOIL ANTI-REDNESS FACE SERUM

Ez a Nanoil egy következő nagyszerű terméke, amely igazi mennyország a bőrnek. Először is koncentráljunk a szérum formulájára, mert az jelenti a lényeget. Az összetevők listája nagyon rövid – parabénektől és egyéb szintetikus színezékektől mentes. A főszerepet négy növényi összetevő játsza: ciprus tobozának a kivonata, a hársfa kivonata, a punarnava kivonata és a vadgesztenye kivonata. A bőr hidratáló tulajdonságát a propilénglikol és a lecitin erősíti. A Nanoil szérumja azonnal csökkenti a pirosságot és enyhülést hoz a bőrnek, rendszeres használata mellett csökkenti a pókhálóvénákat és a lángolást. Már alig látszanak. Imádom, hogy a bőröm már nem úszik vörösben. Már sokkal erősebb és kevésbé érzékeny a külső agresszorokkal szemben. A hozzáadott antioxidánsokban gazdag növények extra fiatalító hatással is felruházzák. Az üvegcséhez egy szuperkényelmes pipetta tartozik, amit egyszerű használni. A szérum légies és soha nem nehezíti el az arcbőrt. Én akár naponta kétszer is szívesen használom. Reggel elfedi a pirosságot, este gyógyítja a bőrt. Az ára is igazán kedves, ráadásul egy üveg nagyon sokáig kitart (50 ml).

termék honlapja: www.nanoil.hu

További hatékony szérumok bőrpírra és érzékeny bőrre 

Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine

The Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine-jéhez nem tartozik az a szokásos cseppentős applikátor. Helyette pumpás a kiszerelése. Az összetevők listája nagyon rövid és természetes – őszirózsa és vadzab a legfontosabb alapanyagai. A szérum azonnal nyugtatja és hidratálja a bőrt. Némi idő elteltével és rendszeres használat mellett, azt vettem észre, hogy az arcom sokkal ragyogóbb és a vörösség is halványodott. Sajnos van egy dolog, amit nem szeretek benne. Még mindig a Nanoil viszi a pálmát. Ugyan a Pai Instant Calm Aster Maritime & Avoine Byzantine konzisztenciája nagyon könnyed, viszont csak nagyon lassan szívódik fel és ragacsos bevonatot hagy az arcon. Éppen ezért én csak lefekvés előtt használom. 

Origins Dr. Weil Mega-Mushroom Skin Relief Advanced Face Serum

Az Origins a következő olyan márka, amit értékelni fogok. Bár elsőre nagyon nem szerettem a szérum átható aromáját, nagyon hamar sikerült mégis megszokni. A formula többségében természetes összetevőket tartalmaz – beleértve a reishi gombát, ami természetesen nagyon megragadta a figyelmemet – amelyek nagyrészt arra hivatottak, hogy csökkentsék a bőrpírt, a gyulladást és a hiperpigmentációt, ennek a hatásai pedig utolérhetőek a bőrön. Emellett, ez egy mélyen hidratáló szérum, amelyet száraz bőrre kifejezetten ajánlok. Az ára a kiszerelés méretétől függ, három közül is választhatsz: 30, 50 és 100 ml. Én kezdetnek a középsőt választottam.

Dior Capture Youth Redness Soother 

Ez volt az első termékem a Diortól. Hogy őszinte legyen, az üveg kedves színe, a márka hírneve és hivatalos oldalon olvasható reménykeltő ajánlás miatt vettem meg a terméket. Milyen kár, hogy én nem tudom osztani ezeket a véleményeket. Nem mondhatom, hogy teljesen haszontalan, mert a sötét foltok fakításában, a vörösség és a hajszálerek csökkentésében igen is segített, de ez minden. Én egy ilyen költséges terméktől azért többet várnék. Könnyen használható és nálam elég sokáig kitartott, de nem fogom újravenni. Azonban, én neked azt javaslom, hogy ha az ár nem akadály, mindenképpen adj neki egy esélyt.  

La Roche Posay Rosaliac AR Intense 

Most pedig elérkeztünk a mai lista legolcsóbb tételéhez. A La Roche-Posay szérumjának jó az ára és mennyiségben is sokat ad. Sok helyen el is érhető. Az általam kipróbált többi szérumhoz képest az állaga sokban eltér. Géles formátumú, az adagolója pedig pumpás. Viszont nagyon rossz, hogy nem látjuk mennyi termék van még vissza. Én szeretem, hogy nincs illata, mert így sokkal gyengédebb az érzékeny bőrömhöz. Ami az eredményt illeti, sokat kell rá várni és nem lélegzetelállító. A bőr ellenállóbbá válik a külső hatásokkal és irritációkkal szemben. Sajnos a La Roche Posay Rosaliac AR Intense-e nem csökkentette a pókhálóereimet vagy a vörösséget, de talán csak több időre lett volna még szüksége. 

Rengeteg arcszérumot teszteltem. Volt néhány hatékony ezek között, de a Nanoilhoz semmi nem volt fogható.

Tudasd velem, neked melyik termék tűnik a legérdekesebbnek és meséld el, te hogyan ápolod az érzékeny bőrödet.  <3

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares