Hogyan ne ápoljuk a hajat? Ne kövesd el ezeket a hibákat

Sziasztok!

A hajápolás nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Te is azt hiszed, hogy elég a sampon és a kondicionáló? Dehogyis! Ha tényleg fontos neked a szép és egészséges haj, akkor hagyd abba ezeket a hajápolási szokásokat. Csak ezután léphetsz tovább, hogy fontolóra vedd a megfelelő kozmetikumokat és kezeléseket.

Nem így kell mosnod a hajad

A helyes hajmosás a legfontosabb, ha hajápolásról van szó. Ha túl keveset vagy túl sokat mosod a hajad, akkor a közeljövőben a haj állapotának romlására számíthatsz. Ugyanez vonatkozik a fejbőrre is és mint valószínűleg tudod – az egészségtelen fejbőr egyenlő a gyenge hajjal. Mi több, ha nem vagy óvatos és gyengéd hajmosás közben, fokozott hajhullást tapasztalhatsz. Egy másik fontos dolog, hogy alaposan öblítsd le a hajat és a fejbőrt. A legjobb, ha ezt hűvös vízzel tesszük, amely képes lezárni a haj kutikulákat és simábbá és fényesebbé teszi őket.

Rossz kozmetikumok

Ez egy újabb hiba, amit rengeteg nő elkövet. Nem szabad elfelejteni, hogy mindig a haj és fejbőr típusának és igényeinek megfelelő kozmetikumokat kell használnod. Válassz a természetes, kíméletes vagy gyógyszerészeti termékek közül. Amennyire csak lehetséges, kerüld el a mélyen tisztító kozmetikumokat, amelyekben az alapanyagok  agresszív hatása és a mosószer szörnyű hatással lehet a hajra.

Soha ne tegyél kondicionálót a fejbőrre

A hajkondicionáló csak a hajra való. Körülbelül a hajhossz felétől vagy csak a hajvégekre kell felvinni. Soha ne használd közvetlenül a fejbőrre vagy a hajtövekre, ez a kozmetikum ugyanis eltömítheti a pórusokat és hozzájárulhat a fokozott faggyútermeléshez is. Emellett rendkívül nehéz lemosni a fejbőrről.

Legyél gyengéd a hajaddal

Nem szabad húzni vagy durván dörzsölni mosás közben. Ha  mégis így teszel, hamarosan hullani fog a hajad. Ne feledd, hogy soha ne fésüld meg a nedves hajat, mert ez szintén sérülésekhez vezethet.

Miért használunk túl sok kozmetikumot?

Elég volt! Ez a hajápolásra is vonatkozik. Ha túl sok kozmetikumot használsz a hajadra, biztos lehetsz benne, hogy ez hatással lesz a hajra és a fejbőrre. A hajformázó kozmetikumok káros anyagokat tartalmaznak, amelyek szárazságot és fénytelenséget okoznak. Mi több, ha helytelenül mossuk meg a hajunkat komoly károkat okozhatnak.

Rossz étkezés

Azt mondják, hogy az vagy, amit megeszel. Vagyis, ha csak egészségtelen ételeken élsz, a hajad nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, amire szüksége lenne. Ezzel szemben a haj csak mesterséges anyagokat, tartósítószereket, káros zsírokat és szénhidrátokat kap

Címkék: , , , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares