Hogyan ápoljuk a hajat ősszel? Íme 6 tipp az őszi hajápoláshoz

Sziasztok!

Az ősz egy igazán fárasztó évszak lehet a haj számára. Ilyenkor sokat hullik és  feltöltődik ha bármihez is hozzáérsz, szöszösödik és elveszti rugalmasságát meg fényességét. Hogyan lehet  ezt megelőzni? Hogyan készítsd fel a hajadat a közelgő télre?

Statikus feltöltődés

Ezt a sapkák, sálak és garbók váltják ki, amikor fel és leveszed őket. Viccesen néz ki, de nagyon idegesítő lehet… Hogyan lehet elkerülni? Használj selyemben gazdag hajbalzsamot és ionos hajszárítót; hasznosnak bizonyulnak a profi antisztatikus leave-in kondicionálók is.

A haj elvékonyodása

Ez a leggyakoribb őszi hajprobléma. Megelőzése vagy részbeni megállítása érdekében szedj lóhere, cink- vagy biotin-kiegészítőket. A hajhagymák megerősödnek, ha a fejbőr ápolása közben masszírozod a fejbőrt. Ez a módszer egyszerre javítja a haj állapotát és ad egy pillanatnyi kikapcsolódást.

Rendkívül száraz haj

A haj ősszel rendkívül gyorsan veszít fényéből és nedvességéből. Mi ennek az oka? A légkondicionálás, a hőmérsékletváltozás a szobákban és a szabadban, a kedvezőtlen időjárási körülmények. Hogy visszatartsuk ezeknek az agresszoroknak a hatását, használjunk éjszakai, sűrű (pl. olajos) hajpakolást, amely biztosítja a hidratáltságot és a rugalmasságot.

Gubancok

A széltől könnyen csomósodhat a hajunk. Ráadásul a párás levegő is szöszös fürtöket okoz. Nehéz őket simán tartani és nincs értelme a hajvasalásnak. Ehelyett alkalmazzunk hajolajokat, amelyek csodálatosak a száraz szálakra, valamint samponozás előtt is használhatók.

Töredező hajvégek

A hajvégek ősszel gyakran töredeznek. Ha te is szembesülsz ezzel a problémával, próbáld ki az ecetes öblítéseket és ne feledkezz meg a rendszeres hajvágásról sem. Egy centi levágása már elég ahhoz, hogy a haj jobban nézzen ki és ne töredezzen tovább. A hőkezelésről is tanácsos lemondani ebben az évszakban.

Lapos haj

A kalap viselése miatt a haj veszít a volumenéből és a hajtövek lelaposodnak. Ahhoz, hogy a haj megtartsa a dússágot és a volument, használj hajlakkot vagy száraz sampont és ajánlom egy Tangle Teezer beszerzését is.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares