Az otthoni manikűr karbantartásának művészete

A manikűr az elmúlt években igen népszerűvé vált, mivel a megjelenésnek ez a fontos mozzanata nagyban hozzájárul a kifinomultság és a stílus kialakításához. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy rendszeresen szakemberhez járjon – vagy egyszerűen csak szeretnénk, ha körmünk a lehető legjobban nézne ki minden nap. Szóval, miért ne végeznénk otthon manikűrt? Az alábbiakban néhány tippet adunk arra, hogyan lehet karbantartani az otthoni manikűrt a legjobban.

Manikűr otthon

Mielőtt elmerülnénk az otthoni manikűr karbantartásának rejtelmeiben, fontos megjegyezni, hogy a szakemberek által végzett manikűr nem helyettesíthető. Azonban, az otthoni manikűr is nagyon hatékony lehet, ha megfelelően végezzük el. Itt van néhány alapvető lépés, amit követhetünk:

 1. Tisztítsuk meg a körmeinket: Első lépésként mindig győződjünk meg róla, hogy a körmeink tiszták és szabadok mindenféle szennyeződéstől. Egy kis víz és szappan a legjobb erre.
 2. Formázza a körmeit: Miután megtisztítottuk a körmeinket, formázzuk őket a kívánt formájúra. Használjunk olyan körömreszelőt, amelyikkel könnyű dolgozni, és ami lehetővé teszi a köröm kívánt formájának elérését.
 3. Felvinni a körömlakkot: Ha elégedettek vagyunk a körmeink formájával és állapotával, jöhet a körömlakk felvitele. Érdemes két réteget felvinni, a tartósság érdekében.

Mire van szükségünk az otthoni manikűr karbantartásához?

Az otthoni manikűr karbantartásának hatékony módjai nem feltétlenül igényelnek drága eszközöket vagy bonyolult eljárásokat. Itt vannak a legfontosabb dolgok, amikre szükségünk lehet:

 • Körömreszelő
 • Körömápoló olaj
 • Körömlakk eltávolító
 • Körömlakk
 • Top coat
 • Alapozó körömlakk

Otthoni manikűr karbantartásának tippek

Annak érdekében, hogy a manikűrünk sokáig, akár 1-2 hétig is tartson, a következő karbantartási tippeket érdemes betartanunk:

 • Kerüljük a körömlakk kihajlását a köröm élétől: ez csökkenti a körömlakk élettartamát és megrongálhatja a manikűrt.
 • Viseljünk kesztyűt, ha házimunkát végzünk, különösen, ha vizes környezetben dolgozunk. A víz és a mosogatószerek lerongalják a körömlakkot.
 • Rendszeresen hidratáljuk a kezünket és a körmünket. Ez segít megőrizni a köröm egészségét és tartósságát.
 • Használjunk ráadásul egy top coat-ot a lakk felett, hogy extra védelmet nyújtson a körmeinknek és tartósítsa a manikűrünket.

Reméljük, hogy ezekkel a tippekkel sokkal hosszabb ideig élvezheti az otthoni manikűrt. Ne felejtsük el, hogy a körömápolásas nagyon fontos része a személyes ápolásnak, és az otthoni manikűr karbantartása hozzájárul a kéz egészségének fenntartásához.

Legyen szó profi manikűrről vagy otthoni kezelésről, a legfontosabb a következetesség. Tehát gondoskodjunk róla, hogy szánjunk elegendő időt és energiát az otthoni manikűr karbantartására.

Ha kérdése van vagy szeretne további tippeket kapni az otthoni manikűrről, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Boldog manikűrözést!

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk
0 shares