Kombinált, pattanásos és zsíros bőr ápolása gyógynövényekkel

Sziasztok Lányok!

A mai bejegyzést azoknak szentelem, akiknek kombinált, zsíros és pattanásos bőre van. Tudom, milyen nehéz kezelni ezt a bőrtípust, mert egykor én is harcoltam a pattanásokkal és túlzott faggyúterméssel. Szerencsére, a gyógynövényes tonikok sokat segítettek. Ha szeretnéd kipróbálni a házi készítésű készítményeket, akkor folytasd az olvasást.

GYÓGYNÖVÉNYEK PATTANÁSOKRA

Szerintem jól működnek. Ha pattanásokkal küzdesz, a bőröd zsíros és nem tudsz egy tisztességes mattító alapozót találni, akkor ezek a gyógynövények segíteni fognak. Zsírtalanítanak, de mégsem szárítanak, eltávolítják a felesleges faggyút és izzadságot, ami a könnyedség és frissesség érzését biztosítja, segítenek a pattanások és a gyulladások gyógyításában. Ezen kívül antiszeptikus és bőr összehúzódó tulajdonságokkal rendelkeznek, tisztítják a pórusokat, és gátolják a baktériumok szaporodását, amelyek felelősek a pattanások kialakulásáért.

Infúziót ésfőzetetis készíthetünk, amelyek kondicionálják a bőrt. Hogyan kell elkészíteni az infúziót? Tegyük a gyógynövényeket 90ºC-os vízbe, majd hagyjuk lehűlni és használjuk többé kevésbé négy napig. Hűtőszekrényben tárolandó. Az infúzió elkészítéséhez csak “puha” részeket használj, mint a levelek és gőzölögtesd. Hogyan készítsük el a főzetet? Fedjük be a gyógynövényeket forró vízzel és ugyanolyan hőmérsékleten 10 percig tartsuk. A különbség az, hogy a főzet “kemény” növényi részekből (kéreg, gyökér) készül. A gyógynövényes tonikot hűtőben kell tárolni, különben gyorsan lejár a szavatossága.

GYÓGYNÖVÉNYES TONIKOK

Kakukkfű

A légzőrendszer felső részének betegségeinek kezelésére szolgál, de a pattanásos bőrt is szolgálja. Finoman összehúzza a pórusokat és tisztítja a pórusokat. Antibakteriális és gombaellenes hatású, gyorsítja a sebek gyógyulási folyamatát, lelassítja a gyulladásokat és a pattanások kialakulását. A kakukkfüves infúzió megoldja a bőröd problémáját.

Mezei zsurló

Kovasavban gazdag. A mezei zsurló képes simítani és zsírtalanítani a bőrt, de ugyanakkor összehúzza a bőr pórusait. Harcol a mitesszerek kifejlődése ellen. Ez a gyógynövény kiválóan alkalmas a főzetkészítésre. Azok az embereknek, akiknek bőrük hajlamos a hegesedésre és elszíneződésre óvatosan közelítsék meg ezt a növényt. A mezei zsurló továbbá fotoxicit tulajdonságról ismert, ami azt jelenti, hogy amikor rákerül a bőrre és az ki van téve a napfénynek, akkor nagy a valószínűsége, hogy ez a gyógynövény elszíneződést okoz.

Orvosi zsálya

Csillapító tulajdonsága van, és pozitív befolyással van a pattanásos, zsíros és kombinált bőrt. Gyulladáscsökkentő és enyhíti az irritációt. Ezenkívül ez a gyógynövény szabályozza a faggyútermelést és a T vonalat. Az orvosi zsálya csökkenti és tisztítja a bőr pórusait, valamint biztosítja a hűtés és a frissesség hatását. Az orvosi zsálya infúzió otthon is elkészíthető, amivel javítható az arcbőr.

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares