Hogyan Védjük meg a Bőrt a Napsugaraktól SPF Krémek Nélkül?

Sziasztok, lányok!

Ha azt mondom, hogy UV sugarak, te a napvédő krémekre gondoltok. Fogadok, hogy a többség azt gondolja ez a legjobb védelem formája. Meglepően vannak más módszerek, amelyek megóvnak az UV sugarak hatásától.

Ne napozz (?)

Feltételezem, hogy ez lehetetlen. Kevés olyan ember van, aki nem kedveli a napsütést, és megmutatni a barnaságát. Másrészt pedig nem lehet kikerülni a napfényt. A napsugarak áthatolnak az ablakokon, visszatükröződnek a homokszemcsékben és áttörnek a faágakon. Mi van, ha nem bírsz a barnulás nélkül? Használj bronzosító balzsamokat, púdereket és önbarnítókat. Kellemes, arany és olíva árnyalatot nyújtanak. Vajon el kell futnod a napfény elől? Nem igazán… 10 és 16 óra között kerüld a napsütést. Válaszd az úttest árnyékos részét. Ne feledd, hogy a hópelyhek is tükrözik a napsugarakat.

Napvédő kütyük

Hosszú séta vagy utazás előtt érdemes előkészíteni a szükséges eszközöket: minőségi napszemüveg, széles karimájú kalap és esernyő. Napszemüveg vásárlásakor ellenőrizd az UV szűrőt – minél magasabb, annál jobb a védelem. Ne vedd meg az olcsót, mert nem nyújtanak védelmet. Másrészt, komoly betegségeket is előidézhetnek (szürke hályog, rák, makula degeneráció). Melyek a tökéletes napszemüvegek? Megfelelő jelük van, megvédik a szemet az UVA és az UVB sugárzás ellen, és a lehető legnagyobbak (nagyszerűek, ha lefedik a szemkörnyék bőrét).

Napellenzők

Nem a tested köré csavarod. Az autód vagy házad ablakaira teszed. Ha egész nap az irodában vagy és az asztalod a nap mellett áll, akkor próbáld ki a napellenzőt. Gyakran vezetsz? Helyezd a napellenzőt az ablakra, hogy csökkentsd a sugárzást. Ezúton megóvod a bőröd az UVA és UVB sugaraktól.

Melyek a napvédő trükkjeid?

Címkék: , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares