Hogyan ápoljuk hajunkat, ha vége a nyárnak?

Sziasztok, Lányok!

Forró nap, sós víz és száraz szél … A haj nyáron nem könnyű életet él. Miközben élvezed a gyönyörű időjárást és a pihenést, a frizurád sérüléseknek és kiszáradásnak van kitéve. És miután a nyár véget ért, egyértelmű, hogy látszik, hogy ez a nyári időjárás hogyan hatott a szálakra. Szükség van a haj regenerálására és felfrissítésére! Hogyan végezzük el ezt?

Először is, hajmosás

A fejedet alaposan meg kell mosni a homok, a tengeri só és egyéb szennyeződések szemcséitől, amelyek a nyár folyamán a szálak között rekedtek. Miután minden nap napsugárzásnak voltál kitéve tedd meg a legtöbbet, és gondoskodj a leghatékonyabban a hajadról. Menj el egy fodrászhoz például egy regeneráló kezelésre. Folytasd a haj kondicionálását otthon. Ne felejtsd el rendszeresen mosni a hajad; még jobb lenne, ha ezt kétszer is megcsinálod egymás után. De miért kéne kétszer mosni a hajat? A válasz egyszerű. Az első hajmosás eltávolítja a port, a szennyeződéseket és a maradék anyagokat. A második mosás megnyitja a haj rétegeit és elősegíti a fejlettebb ápolást. Most már használhatsz maszkot vagy kondicionálót is, amely így könnyebben felszívódik, és gyorsabban kezd el dolgozni.

Másodszor, vágás

Nemcsak a kondicionálás, hanem a regeneráció is nagyon fontos a nyári időszakban végzett hajápolás során. Ezért, amikor végre visszatérsz a nyaralásból, menj el egy fodrászhoz, és vágasd le a sérült végeket. A nap, a szél és a víz megtették a hatásukat: a hajvégek töredezettek, a szálak szárazak és mattak. A legjobb megoldás az lenne, ha megszabadulnál a sérült hajvégektől és regeneratív kezeléseken vennél részt. Ne tiltakozz, ha a fodrász több centit is vágna a hajadból.

Harmadszor, a haj regenerálásának egyéb módszerei

A hajam nyár után történő regenerálásához szeretem a kozmetikai olajokat. A középhosszúságtól lefelé alkalmazom, és hagyom többé-kevésbé egy órán át, hogy hasson, mielőtt megmosom a hajam és formázom. A megjelenésem fokozásához és javításához csak néhány csepp olajat alkalmazok a kiszáradt szálakra. Ha úgy döntesz, hogy a hajad hasonló módon kezelnéd, ne felejtsd el, hogy ne használd az olajat a fejbőrre – ez ugyanis hozzájárulhat ahhoz, hogy a hajad túl zsíros legyen.

Címkék: , , , , ,

Összefüggő cikkek

Előző cikk Következő cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0 shares